Integrisano rešenje za brzo pakovanje snacks proizvoda

Preuzmite PDF fajl

Ishida iTPS kompjuterska vaga za odmeravanje, integrisana sa mašinom za pakovanje dostiže brzinu do 160 kesa u minutu kod snack proizvođača Snacks Unlimited iz Londona.

Snacks Unlimited proizvodi niz snacks proizvoda za čuveni svetski brend Weight Watchers, kao i niz snacks proizvoda sa niskim sadržajem masti za sopstvenu robnu marku. Uspeh ovih proizvoda doveo je do ekspanzije postupka proizvodnje kompanije u Park Royal-u, u severnom Londonu, što je zauzvrat stvorilo potrebu za novom linijom za pakovanje i odmeravanje proizvoda.

Ishida iTPS je izabran nakon rigoroznog postupka selekcije, uključujući i testove poređenja sa vodećim konkurentom firme Ishida.

“Ja sam oduvek bio ljubitelj Ishida opreme, ali direktor moje fabrike je isto tako bio oduševljen opremom druge firme,” objašnjava direktor proizvodnje kompanije Snacks Unlimited, Peter Dolton.

“Međutim, nakon što su testirane obe mašine, složio se da nisu u istom rangu. Ishida je uspela da pruži veoma velike brzine, a ono što je značajno, to se postizalo bez kompromisa u preciznosti odmeravanja.

“Podjednako bitni su i visok nivo servisa i podrške, koju Ishida pruža i pre i nakon prodaje.”

Osim velike brzine i izvanredne preciznosti iTPS-a, g. Dolton kaže da integritet Ishida kompjuterske vage R Serije i mašine za pakovanje Atlas, zajedno sa gravitacionim metal detektorom i sa termo transfer datumarom – koji svi rade pomoću posebnog iTPS softvera – obezbeđuje efikasan i neprimetan rad. Sve funkcije su lake za kontrolu i praćenje pomoću uređaja za daljinsko upravljanje (RCU), čineći iTPS dosta lakim za korišćenje.

Ishida iTPS odmerava i flips sa ukusom sira i tortilja čipseve u kese od 18g sa minimalnim odstupanjem u težini proizvoda. Najveća brzina je do 160 pakovanja u minutu za flips sa ukusom sira, malo manja za teže komade tortilja čipsa, u cilju dobijanja tačne težine kesa, ali u oba slučaja sistem je u stanju da lako rukuje protokom koji dolazi iz proizvodnje. iTPS radi pouzdano kao 24 časa dnevno, 5 dana u nedelji, obezbeđujući da izađe oko 70,000 pakovanja u smeni.

Dvostruko rotaciono kretanje čeljusti i tehnologija superiorne kontrole su karakteristike Atlas mašine za pakovanje, za kombinovanje velike brzine sa preciznim registrovanjem štampe na foliji i čvrstim varovima kesa. Prednosti ove tehnologije su ušteda sirovina, minimalni gubici folije i smanjivanje pauze koja je potrebna za zamenu folije.

Inovativni uređaj za zavarivanje kesa pravi čvrste varove bez nabora čak i pri velikoj brzini pakovanja. Pritisak, temperatura i vreme zavarivanja mogu se lako podesiti na RCU da odgovara brzini proizvodnje i karakterstikama folije, praveći najbolje varove za bilo koju foliju.

Atlas mašina za pakovanje takođe nudi efikasnu kontrolu uvođenja proizvoda koja pouzdano odvaja ostatke proizvoda sa oblasti varenja i sprečava da se proizvod raznosi na gore. Jedinstveni uređaj za automatsko spajanje rolni folije (dostupan opciono) smanjuje vreme potrebno za promenu proizvoda do 10%.

“Osnovni uslovi za postupak pakovanje kod nas su brzina i preciznost, ” zaključuje g. Dolton. “To je ono što Ishida uvek pruža i to je razlog zašto bih ja uvek izabrao opremu ove firme.”