Ishida lansira osnovni nivo X-ray sistema za kontrolu

Preuzmite PDF fajl

Izvor: NEWS SYSTEM, Objavljeno: 14. aprila 2009.

Ishida Europe je lansirala osnovnu verziju svog X-ray kontrolnog sistema koji predstavlja vodeći uređaj na tržištu, čime kompanijama nudi rešenje koje mogu sebi da priušte za maksimalnu kontrolu kvaliteta u svojim operacijama pakovanja.

IX-EA-2161

Novi Ishida IX-EA-2161 je dizajniran da vrši kontrolu proizvoda kao što su upakovani konditorski proizvodi i male tacne i kese, pomoćnu moćnih X-ray zraka koji omogućavaju da ova mašina nudi viši nivo detekcije od standardnih metal detektora, vršeći kontrolu mnogo većeg raspona stranih tela u proizvodu.

U radu sa brzinom trake do 60 metara u minutu, IX-EA 2161 je u mogućnosti da lako detektuje metalne komade od 0.7mm, dok u druge uključke koji mogu biti detektovani spadaju staklo, kamen, guma i plastika.

Dodatno, Ishida X-ray može biti izrađen prema individualnim zahtevima. Na primer, kada je strano telo detektovano, može biti napravljena fotografija proizvoda, zajedno sa relevantnim statističkim podacima. IX-EA je takođe u mogućnosti da se fokusira na najrelevantnije ili najkritičnije delove proizvoda tako da periferne oblasti kutije ili oblast vara kese mogu biti “maskirane” tokom procesa kontrole. Model maskiranja je takođe pogodan da bi se isključili poznati oblici kao što su klipse kod mesnih prerađevina.

IX-EA nudi lak rad putem touch screen-a jednostavnog za upotrebu. Karakteristike kao što su osetljivost procesa kontrole mogu biti podešene pritiskom na taster dok memorija za do 100 proizvoda omogućava brzu izmenu. Konvejer se može ukloniti zbog čišćenja i zameniti bez upotrebe bilo kakvog alata.

Robusna konstrukcija nudi dugoročnu tačnost i pouzdanost u radu, dok su bezbednost operatera i proizvoda na najvišem nivou.

“Novi IX-EA daje mogućnost većem broju kompanija da iskoriste prednosti X-ray kontrole u liniji” komentar je Paul Griffin-a, direktora marketinga firme Ishida Europe. “Osiguranje kvaliteta proizvoda je od vitalnog značaju na konkurentnim tržištima, pogotovo uzimajući u obzir kazne koje mogu biti naplaćene zbog kontaminiranosti proizvoda, troškova zbog vraćanja proizvoda i štetu za brend kompanije ili imidž proizvoda. Naš ekonomski X-ray sistem iz tog razloga predstavlja efektivno rešenje po pitanju troškova zaštite brenda.”