Miksevi zamrznutog voća i povrća: nova Ishida vaga za miks proizvoda daje Libertasu mogućnost da se takmiči

Preuzmite PDF fajl

Nova Ishida Multihead vaga za miks 4 proizvoda pomaže velikom srpskom isporučiocu zamrznutog voća i povrća da oduševi potrošače mešavinama proizvoda koje u potpunosti ispunjavaju očekivanja.

Idealne mešavine: pitanje kvaliteta

Pakovanja zamrznutog jagodičastog voća koja se prodaju u supermarketima širom Evrope imaju fotografiju koja pokazuje mešavinu kao što bi ona trebalo da izgleda, sa mešavinom boja koja mami.

Za ovu vrstu proizvoda, jasno je da je važno pitanje kvaliteta da sadržaj pakovanja bude precizan miks. Kao i da bi miks trebalo da bude kao što je ilustrovano ili navedeno na pakovanju.

libertas-1

Pravljenje miksa na multihead vagi

Libertas je firma koju je 1992. godine osnovala porodica Žunić, Libertas d.o.o. uzgaja, prerađuje, pakuje i isporučuje kvalitetne zamrznutne proizvode za neke od najpoznatijih trgovina na malo u Evropi.

Libertas nudi preko 10 različith vrsta zamrznutog voća, među kojima su maline, jagode, kupine, borovnice, crvene ribizle, crne ribizle i višnje.

Međutim, kompanija je želela pristup važnom tržištu trgovine na malo sa mešavinama četiri ili šest različitih proizvoda, koji se u marketima pojavljuju kao ‘Summer fruits’ ili ‘Mixed fruit’.

Četiri vage u jednoj

Nova Ishida vaga je podeljena na četiri kvadranta, svaki sa četiri koša, četiri kofice za odmeravanje i četiri memorijske kofice. Disperzioni disk na vrhu podeljen je na četiri dela, od kojih svaki ima poseban deo za uvođenje proizvoda. Ključ mogućnosti da funkcioniše kao četiri veoma brze i precizne odvojene vage je vrhunski sistem proračuna kombinacije koji je nedavno razvila Ishida.

libertas-2

Pristup potpuno novom svetu mešavina proizvoda

Zbog poboljšane preciznosti, Libertas sada može da isporučuje mešavine zamrznutog voća u nekoliko velikih evropskih lanaca trgovina na malo, ispunjavajući sve njihove zahteve za kvalitetom. U stvari, izbor mešavina proizvoda koje kompanija može da ponudi obuhvata veliki broj pakovanja zamrznutog povrća, kao što su ‘Fitness Mix’ (paškanat, kockice šargarepe, kockice celera, isečen celer i peršun), ‘Grill Mix’ (brokoli, tikvice, plavi patlidžan, crvena paprika, žuta paprika i luk) i ‘Chinese Mix’ (bambus, crne pečurke, boranija, brokoli, tikvice, plavi patlidžan, crvena paprika, žuta paprika i luk).

Širok opseg kesa i posuda

I kese i posude su popularna pakovanja ovih proizvoda u trgovinama na malo, a Libertas i njihova nova vaga Ishida mogu da pakuju i jedno i drugo. Odmeren proizvod može da se direktno dovede do mašine za pakovanje, ili preko sistema za punjenje, da se stavlja u posudu.

Trenutne ciljne težine su 300g, 400g, 450g i 500g za posude, i 400g, 450g, 500g, 1kg, 2.5kg i 10kg za kese. Za promenu sa kesa na posude i obrnuto potrebno je svega nekoliko minuta.

libertas-3

Odličan rad

Nova linija za pakovanje miksa proizvoda firme Libertas trenutno radi pri brzini od 35 pakovanja u minutu za kese i 32 komada u minutu za posude. To je udvostručilo proizvodnju ovih proizvoda uz smanjenje potrebne radne snage za 90%.

Prinosi su takođe povećani. Preciznost Ishida multihead vage je tolika da su gubici u težini za pakovanja od 500g smanjeni sa 5g na ispod 1.5g.

Lokalna podrška doprinela je uspešnoj instalaciji

Ključ uspešno završene instalacije bila je dobra saradnja između firme Ishida i njenog dugogodišnjeg lokalnog agenta CD System d.o.o.

“Profesionalni pristup i vođenje projekta firmi Ishida i CD System garantovali su instalaciju bez teškoća, na vreme i prema našim zahtevima”, kaže direktor prodaje i finansijski direktor Libertas-a Slobodan Žunić.

Njegovo mišljenje potvrdio je i generalni direktor Ivan Žunić: “Ishida i CD System su dokazali da imaju ogromno iskustvo u radu sa različitim vrstama proizvoda, što nam je pomoglo da dođemo do najboljeg rešenja.”