Revolucionarna detekcija metala

Preuzmite PDF fajl

THS/MS21

kontrola kvaliteta
  • U skladu sa FDA 21 CFR, deo 11
  • U skladu sa HACCP i GMP kriterijumima
  • Izvanredne mogućnosti detekcije
  • Otpornost na smetnje
  • Izrada od nerđajućeg čelika 316
  • Stepen zaštite IP69K
  • Bluetooth TM

Izvanredna kontrola kvaliteta

Visok kvalitet proizvoda jedino može biti zagarantovan prvoklasnim procedurama proizvodnje čiji je zadatak da izađu u susret najstrožim zakonima i da omoguće besprekorne nivoe kontrole kvaliteta i inspekcije.

Po pitanju večito bitnog ulaganja u  kvalitet i čistoću proizvoda, i prehrambena i farmaceutska industrija su izložene sve većim proverama. Zakoni zahtevaju preduzimanje strogih mera kako bi se u potpunosti obezbedilo da krajnji proizvod nema štetnih kontaminanata, kao što su metali. Dodatno, rizik od kontaminacije tokom proizvodnje mora biti minimalizovan, kako bi se kupci uverili da su preduzete odgovarajuće akcije.

Preduzeće CD System koje distribuira metal detektore italijanskog proizvođača Ceia, iz prve ruke tačno zna koliko je bitno imati pravo rešenje za detekciju metala, i objašnjava zašto je za proizvođače  imperativ da dobro ulože kapital kako bi obezbedili viši kvalitet linije za proizvodnju.

Metalni kontaminanti su u prvih 10 najčešćih kontaminanata koji se mogu naći u preradi hrane. Ova činjenica, udružena  sa količinom opreme od metala i nerđajućeg čelika koja bi potencijalno mogla da dovede do  kontaminacije stranim telima, čini detekciju metala najpogodnijom za veliki broj proizvodnih okruženja.

Ceia tehnologija je posebno dizajnirana, imajući na umu kupce, kojima pomaže da izađu na kraj sa praktičnim rešenjima instalacije efikasnog, pouzdanog i jakog sistema detekcije metala, jednog u koji godinama mogu da se uzdaju i koji će uspešno odgovoriti raznolikim i velikim zahtevima kontrole.

Filozofija firme Ceia je uvek bila da se ne širi na tržišta za koja nema odgovarajuću podršku nakon prodaje. Prema tome, početno razvijanje njihovog novog THS/MS21 je bilo ograničeno na Veliku Britaniju i Italiju. Ali uspeh THS metal detektora ubrzo je privukao pažnju industrije u drugim zemljama, i sada se proizvod prodaje sa uspešnom podrškom širom Evrope, Japana, Australije, Azije i SAD.

kontrola kvaliteta

Nedavno su lansirali novi metal detektor širokog spektra koji je podešen da podigne standarde detektovanja metala.

Od proizvođača se zahteva da usvoje najmodernije tehnike koje su dostupne na tržištu, a sa THS/MS21 Ceia je razvila novu generaciju metal detektora koja garantuje da se prisustvo metalnih kontaminanata u prehrambenim proizvodima može proveriti sa osetljivošću bez presedana.

Poboljšanja u tehnologiji sada znače da sistemi mogu da rade na različitim frekvencijama nudeći bolju osetljivost kroz širi raspon proizvoda i pakovanja. Prethodni uređaji su već imali nedostižnu osetljivost, ali poslednji modeli širokog spektra obezbeđuju standard kontrole koji do sada nisu viđeni u farmaceutskoj industriji.

kontrola kvaliteta

Iako većina onih koji obezbeđuju detekciju metala sada može da obezbedi višefrekvencijsku tehnologiju, Ceia ju  je dovela na sledeći nivo. THS/MS21 će utvrditi tačnu frekvenciju koja se zahteva za efikasnu kontrolu proizvoda, ne samo visoku, nisku ili srednju, već tačnu. Usavršavanjem ove tehnologije, mi smo razvili najprecizniju, najefikasniju i najpouzdaniju opremu na tržištu. Sa osetljivošću koja je do 30% veća u odnosu na ranije modele, uređaj velikom brzinom može da detektuje kontaminirane čestice čak i kod teških, visoko provodljivih proizvoda poput onih koji sadrže visoke nivoe soli i masnoća.

Mogu da se detektuju nemagnetni i magnetni metali, uključujući i nerđajući čelik visokog kvaliteta. Kada se kontaminirane čestice identifikuju, uređaj odmah aktivira izbacivanje proizvoda.

Napredak koji je napravljen u stepenu preciznosti kontrole, zauzvrat, smirio je kupca. Proizvođači shvataju da je ulaganje kapitala u visoko kvalitetno rešenje za detekciju metala suštinski deo zaštite brenda.

Detekcija metala će uvek biti poverljiv metod kontrole koji proizvođači ne smeju da ignorišu.