Visoko konkurentno tržište odmeravanja
snacks proizvoda

Preuzmite PDF fajl

Izvor: NEWS SYSTEM, Objavljeno: 01. juna 2009.

Snacks

Proizvođač snacks proizvoda, firma Bastini, deo Intersnack grupacije je značajno povećala brzinu proizvodnje i udvostručila kapacitet u svojoj novoizgrađenoj fabrici u Lelystad – Holandija, nakon svoje investicije u šest potpuno integrisanih kompjuterskih vaga/pakerica firme Ishida.

Bastini proizvodi neke od najpoznatijih grickalica u Holandiji i takođe proizvodi sopstveni brend grickalica za mnoge vodeće evropske trgovine na malo. Nova fabrika u mestu Lelystad proizvodi ekstrudirane i ekspandirane grickalice i nekoliko vrsta kokica.

Nakon velikog požara, kompanija je odlučila da obnovi fabriku i jedan od glavnih ciljeva je bio da udvostruči kapacitet. Da bi ovo postigao, Bastini je isplanirao šest dodatnih visoko produktivnih linija, koje bi mogle da ostvare maksimalnu efikasnost kako u proizvodnji malih (17-30g) tako i u proizvodnji većih pakovanja (200-300g).

Ishida je dobila ovaj ugovor nakon što je Bastini testirao Atlas Integrated Packing System (iTPS), dokazani sistem za pakovanje grickalica velike brzine i efikasnosti, u centrali firme Ishida u Birminghamu, Velika Britanija

Pomoću Atlas mašina dobijaju se visoko kvalitetne kese, smanjen je gubitak proizvoda i folije i funkcionišu besprekorno sa Ishida vagama. Dostupne su sa iTPS™ softverom koji omogućava integrisan rad sa Ishida kompjuterskim vagama da bi se maksimizovala efikasnost linije, koja donosi glavne prednosti firmi Bastini.

Proizvod se distribuira do vrha svake Ishida vage pomoću FastBack sistema. Svaka vaga se montira direktno na mašinu za pakovanje.

Vage instalirane u Basnini-ju su modeli sa 14 glava iz Ishida R serije. Opremljene unapređenim Ishida hardverom i softverom za preračunavanje, kao rezultat dobija se pouzdan, tačan izbor kombinacije pri konzistentno visokim brzinama. Njihovi moćni, samopodešavajući vibracioni sistemi omogućavaju da se proizvod kreće lagano, izbegavajući bilo kakvo nagomilavanje na vrhu mašine.

Proizvod se prenosi od izlaznog levka vage u providan plastični levak koji ih preuzima, preko integrisanog metal detektora i uvodi u mašinu za pakovanje.

Geometrija mašine za formiranje kesa je originalni Ishida koncept, dizajniran da poveća brzinu i lakoću rada do maksimuma, za operaciju koja iz folije formira tubu, pre zavarivanja donjeg vara, punjenja, zavarivanja gornjeg vara i sečenja.

Ulazni levak mašine za pakovanje i uređaj za formiranje kese čine celinu koja se lako može ukloniti i zameniti. Data celina je podešena za određeni raspon veličina kesa, a Bastini pored mašine ima grupe uređaja, spremne za upotrebu kada je potrebna izmena sa jedne veličine kese na drugu.

Trake koje pomeraju foliju kroz mašinu za pakovanje su kontrolisane pomoću servo motora i koriste vakuum kako bi čvrsto držale material. Ovo omogućava vrlo preciznu kotrolu folije koja je osnova za dobijanje kesa visokog kvaliteta pri velikim brzinama.

Šest Ishida iTPS (integrisani Totals Packaging Sistemi) su dokazali da su vrlo pouzdani i ispunili su očekivanja Bastini-ja po pitanju postizanja velikih brzina za sisteme za pakovanje grickalica isporučene od strane jednog proizvođača.

“Trenutno, brzine sa Ishida iTPS sistemima se kreću od 70 kesa u minute za veće kese do 180 u minutu za manje kese, što je posebna snaga ovih mašina” kaže Bram van Velzen, direktor održavanja i inženjeringa firme Bastini.

Zadnji var se na foliju nanosi korišćenjem rotacione trake za topli var. Ovo daje izuzetne rezultate, čak i u onim tačkama gde se zadnji var spaja sa gornjim i donjim. Kao što Bram van Velzen napominje, “Zadnji varovi su izuzetno glatki i uredni.”

Donji i gornji varovi se dobijaju pomoću mehanizma dvorstrukih rotacionih čeljusti, što glavni faktor koji doprinosti povećanju brzine pakovanja, koji je nedavno uvela Ishida.

Važna konkurentna karakteristika Ishida iTPS-a je uređaj za sečenje kesa. Kod mašina za pakovanje koje proizvodi konkurencija, moguće je da nož mora da se podešava posle samo dve nedelje proizvodnje. Ovaj postupak može da traje do dva sata, a zamena je obično potrebna posle pet podešavanja. Suprotno tome, Ishida nož sigurno može da radi bez podešavanja osam meseci.

Touch-screen interfejs je velik i jasan, sa standardizovanim radnim ekranima na jeziku operatera. Operater ima pristup slici na ekranu za proizvod na kome se radi, da bi se eliminisala bilo kakva mogućnost pogrešno podešenog proizvoda.

Sistem takođe obezbeđuje operateru video prikaz gornjeg dela vage u realnom vremenu, čime se smanjuje potreba odlaska do gornjeg dela instalacije i smanjuje se broj osoblja koje je potrebno za rad linije.

U Bastini-ju trenutno jedan operater može da vodi računa o dve ili čak tri linije. “Odmeravanje i pakovanje grickalica je vrlo konkurentno polje,” zaključuje Bram van Velzen. “Jedna od stvari koja je uticala na nas je i želja ljudi u lokalnom predstavništvu Ishide, čije intersovanje je ostalo na istom nivou dugo nakon prodaje. Ne moramo da tražimo od njih da dođu: oni svrate kad god mogu jer oni takođe jasno osećaju određenu dozu ponosa zbog ove instalacije.”